13. srp 2012.

10 besplatnih aplikacija za Android bez kojih se može – ali nije zabavno :)


10 besplatnih aplikacija za Android bez kojih se može – ali nije zabavno :)

Ovdje neću navoditi već ”standardne aplikacije” kao np. InstagramFacebook za Android, Google+, koje manje-više svako od nas ima na svojim telefonima, nego aplikacije koje nisu tako rasprostranjene, a ja ih koristim svakodnevno.
Sve aplikacije su besplatne i nalaze se na Play Store.
Pa da počnemo: :-)
  1. Skype aplikacija za razgovore preko InternetaSkype
    Program za razgovor, chat i video komuniciranje preko Interneta. Radi i više nego dobro i smanjuje vam račun za telefon. Zahtjeva da imate Internet konekciju, a kao program postoji i za druge mobilne platforme sem Androida, kao i za Windows, Linux, Mac za računare. Ja ga koristim i uvijek je upaljen u pozadini. Link za preuzimanje appa za telefon ovdje.besplatni i najbolji QR čitač za kodove za Android
  2. Barcode Scanner
    Čitač QR i bar kodova za Android. Brz, efikasan i sve ce vam vise i vise trebati na vasem mobilnom uredaju. Ja sam napisao jedan članak o QR kodovima i ako vas zanima o tome čitajte na ovom linku.
    Link za preuzimanje aplikacije.
    Daljinsko upravljanje Android mobilnim telefonima
  3. AirDrid
    Aplikacija koja vam omogućava da preuzmete kontrolu nad Android uređajem, bezicno, a sve to iz nekog od web-čitača, Gogle Chrome recimo. Udobnost kompjutera, a Androidova funkcionalnost, šaljite SMS-ove, prebacujte filove, fotografije, muziku, pospremajte aplikacije preko kompjuterske tastature, brzo i efikasno.
    Link za preuzimanje AirDroida.
    Dropbox aplikacija za oblak za Android pametne telefone
  4. Dropbox
    Svi vaši dokumenti na jednom mjestu, dostupni bilo kada i sa bilo kojeg uređaja. Aplikacija koja besplatno daje Internet virtualni disk veličine od 2 GB pa na više. Ja trenutno imam 6,5 GB. Virtualni disk je dostupan sa kompjutera, weba i bilo koje mobilne platforme. Dokumente, muziku, fotografije možete da dijelite i sa drugima.
    Link do ove aplikacije za Android platformu imate ovdje.
    180 ExYu Internet radio stanica na jednom mjestu
  5. ExYuDroid Internet Radio
    180 besplatnih radio stanica sa regije Balkana u vašem džepu. Šta više reći nego da vam je potrebna Internet konekcija i neka fešta otpočne. :-)
    Moju recenziju o ovoj aplikaciji mozete citati ovdje na mom blogu, a
    link do Google Store za preuzimanje EXYuDrid
    GTasks: To Do List | Task List
  6. GTasks: To Do List | Task List
    Aplikacija koja je kao stvorena za Android, organizujte liste stvari koje trebate uraditi, kupiti ili se podsjetiti nečega.
    Liste su čiste, elegantne i najvažnije, povezane sa Googlovom listom do koje dolazite preko Gmaila. Omogućeno je i povezivanje sa Google kalendarom.
    Link za preuzimanje je ovdje.
  7. Hi-Q MP3 Voice Recorder Lite
    Puno bolji od ugradenog rekordera, snima glas muziku i odmah kodira u MP3. Koristim ga svakodnevno, ponekad snimam sa svirku gitare, ideje, audio zapise.
    Link za preuzimanje.
    Gmote 2.0 aplikacija za besplatno daljisko upravljanje plejerom na kompjuteru
  8. GMote 2.0
    Još jedna od aplikacija koju koristim svakodnevno. Instalirajte je na Android, a potom i u kućni kompjuter i odjednom se telefon pretvara u daljinski upravljač i šalje komande kopjuteru koje pjesme da pušta, upravlja jačinom zvuka i podržava listanje pjesama koje postoje na kompjuterima, direktno u Androidu. Daljinski ide preko WI-Fi mreže i  upravljati sa vise kompjutera, bez obzira gdje ste. U ovoj novoj verziji 2.0 je dograđena funkcije WI-FI tastature. Fantasticna nova funkcija je da upravljate i sa YouTube playerom na kompjuteru.
    Instalacija je iz 2 dijela:
    1. Instalirajte aplikaciju na Android (ovdje je link), a onda
    2. idite na ovaj link i instalirajte server na vašem računaru (link za Windows OS, Linux i Mac je ovdje). Napravite lozinku i pokrenite aplikaciju sa mobilnog uređaja.
    Sinkronizacija telefonski listi na Androidu sa  listom prijatelja na Facebook-u
  9. FaceBook Contact Sync
    Vlasnik ste Android mobilnog uredaja, a nemate sinkronizaciju između liste prijatelja sa FaceBook-ai telefonske liste prijatelja u mobilu? Nedostaju vam fotografije lica prijatelja kada vas oni nazovu? Njihovi rođendani, adrese i statusi?
    Negdje poslije verzije 4.0 se nešto desilo tako da je sada skoro pa nemoguće automatski sinkronizirati liste prijatelja u telefonu sa listom na Facebook-u. Liste prijatelja sa Google se sinkronizuju bez problema. :-)
    Koliko znam, HTC i još neki proizvođači telefona, imaju tu funkciju u UI kao np. Sense, a mi ostali trebamo posebne aplikacije. Ova mala  to radi za nas. Sredje statuse sa Facebooka, slike, kontakte, adrese i slicno.
    Link do aplikacije je ovdjeDžepna lampa - Tiny Flashlight ® Lampa za Android
  10. Tiny Flashlight
    Jednostavna aplikacija koju koristim svaku noć :-) i koja pali blic na mobilu i osvjetljava u mraku, ako imate blic na mobilu naravno, Inače upali ekran. Link do Google Play Store je ovdje.
To bi bio neki moj mali izbor, a ruku na srce, nije lako odabrati 10 besplatnih aplikacija izmedu 400 000 aplikacija koje postoje na Play Store. Da li vi imate neku dobru besplatnu app za podjeliti sa nama? Rado je ostavite u kometarima…

Nema komentara:

Objavi komentar