10. srp 2012.

Radio stanice sa regije Balkana – / Recenzija aplikacije za Android



Radio stanice sa regije Balkana – / Recenzija aplikacije za Android


ExYuDroid Internet Radio - aplikacija za android
Aplikacije za Android sa teritorije Bosne i Hercegovine nisu tako česte,pa kada otkrijete jednu od njih i koristite je svakodnevno, već mjesecima, onda je možda i vrijeme da napisem koju riječ i da podjelim ili ruže ili trnje. :-)
Bajić Duško nam je podario jednu jednostavnu, ali nadasve korisnu aplikaciju gdje je na jednom mjestu sabrano 180 Internet radio stanica sa regije Balkana.
Aplikacija je mala, malo neobicnog umjetničkog dizajna i ne zahtjeva puno od telefona. Ako imas Android od verzije 2.2 i preko, možes je instalirati. Već je to uradilo preko 5 000 ljudi i na Play Store je aplikacija dobila prosječnu ocjenu od 5/5 zvjezdica.
mensurmuhic.wordpress.com slika ExYuDroid Internet aplikacije - recenzija  
Pri otvaranju ExYuDroid Internet Radio aplikacije susrećete se sa sučeljem koje se sastoji od plave pozadine i jednog dugmeta na vrhu koji otvara listu radio stanica, koji se opet sastoji od tri pojedinacne liste, Stanice, Favoriti, Istorija (vidi sliku iznad).
U sredini ekrana je veliko play dugme kojom pokrećete i gasite zvuk radio stanice. Možete da napravite svoju vlastitu listu omiljenih stanica i da imate kao Favorití. kao i da potražiti stanicu kao i da pogledati listu ranije otvorenih stanica, pod Istorija.
Na bežičnoj mrežnoj konekciji aplikaciji uzme par sekundi da starta striming zvuka radio stanice i većina stanica radi bez zastoja ili trzanja. Pojedine stanice imaju malih pauza u radu, ali taj problem nije izazvana aplikacijom nego lošom Internet konekcijom ili strimom same Internet radio stanica koju slusate.
ExYuDroid Internet Radio aplikacije nema nikakvih posebnih zahtjeva sem da imate pristup Internetu, jer se stanice strimaju. Testirao sam aplikaciju i preko mobilnog interneta i radi isto kao i preko kućne bežične mreže.
ExYuDrid Internet Radio radi odlično i kada je telefon pod pritiskom rada drugih programa, radi bez zastoja i trzanja u pozadini, nema problema sa Android sistemom pri zvučnim notifikacijama, zvonu, vibracijama i sl.
Opcija Postavki je tu ali su tu samo podaci o imenu i funkciji aplikacije i kontakt-podataka o autoru, Dusku Bajiću.
Aplikacija je zadnji put updatirana u aprilu ove godine i Duško je sklonio linkove koji nisu radili i dodao nove, ispravio bugove.
Autor aplikacije kaže da je radi u slobodno vrijeme, pa ja sada ne bih da pretjerujem i da tražim još malo funkcionalnosti za aplikaciju kao np. informaciju ili notifikaciju o tome  koja pjesma je trenutno na radiju, izbor ili o tome da li je stereo ili mono kanal, ekvilajzer :-) funkciju uspavljivanja… Nadam se da to dolaze kasnije, jer ovo može da bude Android hit aplikacija za regiju Balkana.
Ja je dosta koristim tako da telefon kopčam kablom sa stereo uređajem i dobijem bolji zvuk :-)
ExTuDroid Internet Radio je besplatna aplikacija i dostupna je ovdje na Play Store.
Nadam se da ce te i vi na Play Store visoko ocjeniti aplikaciju kao što sam i ja već uradio.
PREPORUČUJEM - 6/10 Zvijezdica
Cestitam Dusku. :-)


http://mensurmuhic.wordpress.com/2012/07/10/radio-stanice-sa-regije-balkana-recenzija-aplikacije-za-android/

Nema komentara:

Objavi komentar