23. srp 2012.

Nexus 7 – stiže do kraja ljeti i u Europu – Već rasprodan u Americi i Kanadi



Bijeli Nexus 7 tablet
Dvadesetsedmog juna Google je lansirao tablet Nexus 7, zajedno sa prezentiranjem novog Androida 4.1 Jelly Bean. Nexus / je tablet sa 7 inčnim ekranom WXGA-rezolicuije (1280 x 800 piksela), 1GB RAM-memorije i Tegra 3-  procesorom sa četiri jezgra 1,3GHz frekvencije. Ponuđen je, do sada, u Americi i Canadi, i to u dvije verzije: sa 8GB i 16GB dodatne memorije. Cijena? Prava sitnica, 199 dolares za 8GB i 249 za 16GB verziju, s time da dobijete i 25 dolares kredita za kupovinu u Google Play Store.
Na Google -ovo iznenađenje, svi 16GB su već rasprodani i nema ih na zalihama. 
Druge, 8BG verzije jos uvijek ima i jos uvijek se moze naruciti izmedju ostalog na Google Play Store. Google je ponudio svojim mušterijama da ostave svoju e-mail adresu kako bi bili obavješteni kad 16Gb verzija bude ponovo dostupna. Ovaj put izradu hardvera Google kompanija je povjerila Asus -u i oni vjerovatno rade punom parom da izbace jos uređaja na trziste.
A nije ni toliko čudno da se to dešava, posto je Jelly Bean veoma dobar operativni sistem, a druga stvar je cijena koja veoma prihvatljiva.
Ovaj tablet je dobio samo rijeci hvale na Internetu, da čak i Apple-zaljubljenici imaju samo rijeci hvale za ovaj mobilni uredaj.
Jako interesantan članak - blog o recenziji Nexus 7 tableta u rukama Apple- zaljubljenika.

Nema komentara:

Objavi komentar