6. srp 2012.

Besplatni online program za obradu slika – kao i aplikacija za mobilne od Autodesk -a Pixlr-o-matic


besplatni program za obradu slika na Internetu - Autodesk - Pixlr-o-matic

Da li vam je potreban besplatni program za kompjuter da bi mogli brzo i jednostavno obraditi fotografiju, poboljšali, okrenuti ili smanjiti?Želite da napišete prigodan tekst ili naslov na fotografiji  i da sve to izgleda lijepo?Niste ekspert za fotografiju ili možda jeste, a opet hoćete potamniti ili posvjetliti fotografiju, skloniti crvene odsjaje u ocima na fotografijama?
Onda je ovo rješenje za vas:
Autodesk je je uradio jedan jako moćan besplatni web-bazirani online program za obradu fotografija i slika koji se pokreće direktno na njihovoj stranici. Izgledom i finesama podsjeća na Adobe Photoshop a efektima na popularni Instagram, aplikaciju za Aj-fon :-) i Android i onaj ko je radio prije sa PS -om osjećati će se kao kod kuće.
Na naslovnoj stranici možete izabrati Express verziju za male i brze promjene na fotografiji, ili punu verziju za malo veće fotozahvate.
Ovaj kolaz od 4 slike sam uradio sa Pixlr Express -om za oko 5 minuta. Koristio sam po jedan od svake grupe efekata.
Ovaj kolaž od 4 slike fotografisane Galaxy Nexus-om sa Instagram-om sam uradio sa Pixlr Express -om za oko par minuta, samo da prikazem mogućnosti programa. Koristio sam po jedan od svake grupe efekata.
Ja ga koristim sve više i više, jer je dostupan bez obzira na kojoj operativnoj platformi ga pokrenem. Nevjerojatno je brz i očišcen od svih nepotrebnih stvari.
Idite na ovu stranicu, izaberite prikladan jezik koji vam najbolje odgovara, izaberi sliku koju želite da obradite i i već ste u punom pogonu…
Ista firma je uradila i besplatnu aplikaciju (Hvala Lida) da obradu fotografija direktno za Android koja se zove: Pixlr-o-matic.
Direktan link do GooglePlay: https://play.google.com/store/apps/details?id=pixlr.OMatic
Preporučujem obe aplikacije. :-)
Pozdrav 
Mensur Muhic

Nema komentara:

Objavi komentar