10. srp 2012.

Da li ste znali da ….


Budućnost pametnih telefona..

… ima oko 4,2 milijarde onih koji koriste četkicu za zubem, a oko 5,2 milijarde aktivnih mobilnih pretplatnika na planeti.  :-)

…Tomi Ahonen, nezavisni konsultant i tvorac teorije o mobilnom kao sedmom masovnom mediju, nedavno je bio gost kompanije Telenor gde je govorio o mobilnom plaćanju kao budućem standardu u finansijskom poslovanju.

Izmedju ostalog je na pitanje “Može li smartfon ubiti PC, i, ako da, kada i kako se to može desiti? ?” rekao da: “…Ne, mislim da smartfon ne može ubiti PC. Mislim da će se uskoro prodavati mnogo više smartfon uređaja nego PC računara, ali kao što TV nije ubio biskop ili radio muzičku industriju, tako smartfon neće ubiti PC, ali će sigurno uzeti najveći deo kompjuterskog tržišta….” 
Ja licno se sa ovim ne bih slozio jer po nekoj mojoj viziji PC kao sprava nestati iz sirokih potrosackih krugova i ponovo se vratiti u server halle i laboratorije.
Pametni telefoni, ako se taj uredjaj moze vise zvati telefon ce da postanu tako jaki da ce potreba za stacionarnim kompjuterom ili laptopom u potuonosti nestati, mozda ne za nasih zivota ali proces ne nezaustavljiv.
Potreba za fizicki vecim ekranima i tastaturama ce da ostane i u buducnosti i jedino sto jos preostaje da se bolje usavrsi je baterija na mobilima, i bezicne veze izmedju mobilnih uredjaja i raznih ekrana, tastatura daljinskih upravljaca i ostalih kucnih masina koje ce, u sustini postati samo glupi terminali i svoju snagu, kapacitet i upravljanje crpiti iz mobilnog uredjaja koji ste upravo unijeli sa sobom u kucu ili radno mjesto,
Imati ce te mnogo PC- ova ali uvezanih u jedan sistem kojem će mozak da bude u vašem džepu ili možda na vasim naočalama :-)
Ili sta vi kazete o tome?

Nema komentara:

Objavi komentar